Et godt råd er å be om en reke som du kan prøvesmake på. Ta reka med skallet på og gni den litt i handa.Ta deretter av skallet og sjekk hvordan reka smaker. Hvis det etter 5-10 minutter lukter kraftig reke av handa, så er reka garantert ikke kokt dagen før. Sansynligvis er reka både tre og fire dager gamle.
Det samme kan du også gjøre med fisk (laks/ørret). Får du anledning til å ta på fiskekjøttet, vil du etter en stund kunne merke om det lukter fisk fra fingrene. Er lukta kraftig så la være med å kjøpe både fisken og reka, hvis det er ferske vare du vil ha.
En annen sak du kan ha i bakhodet er at yrkesfiskere ikke fisker på lørdag og søndag. Dvs. at kommer du i butikken på mandag og de selger deg fersk sjømat, ja, da er det garantert minst fra fredagen før. Sansynligvis er de fra torsdagen, da dette synes å ha blitt en slik "fiskedag".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar