Men krabbefesten har jo egentlig startet for en stund siden, gjennom planlegging,bestilling og innkjøp av både artister, krabber og tilbehør.
Kokinga begynner på torsdag kveld og avsluttes fredag morgen. Her kan du se krabbekokeren vår i virksomhet. Gryta rommer 55-60 krabber og det sier seg selv at når det skal kokes 250 krabber, er det bare å ta frem regnekunnskapene. Det tar faktisk noen timer å koke krabbene til en krabbefest.
På krabbefesten vil du finne flere prakteksemplarer av ei krabbe. Størrelsen her er upåklagelig og er det ei breiskorpe, så er det min oppfatning at da er muligheten der for at du får ei krabbe med mye mat i.
Her har vi katina i Statstilsattes Hus, hvor krabbefestene har vært gjennomført i alle år. Årets krabbefest er den 16. krabbefest på huset. Dvs. at det har vært krabbefester hvert år siden 1993 og fram til i idag med unntak av det året som røykeloven kom. Antall gjester på krabbefestene har utviklet seg fra 24 i 1993 og fram til de siste årene med rundt 100. Til årets krabbefest er det påmeldt 90 gjester, men erfarinsgmessig kommer det gjerne flere enn de som vi har fått inn på mail.
Et blikk utover fjorårets krabbebord, forteller mer enn du tror. Her er det nok krabbe og reker til alle. Det spesielle er at her finner du ikke noe som bærer preg av å være gammelt. Alt er nykokt og du er garantert at det blir en smakopplevelse. I tilleg får de som kommer, også en dose sørlandsviser krydret med CB-øl.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar